1 maart 2020

Aangepast Judo toernooi in Purmerend en 1e Jan van Gent Sensei Memorial stage in Den Bosch


Afgelopen zondag was het voor team Tanoshii / Conscius Sports een drukke judodag.
De ene helft van ons team trok naar den Bosch voor deelname aan een zeer leerzame stage onder leiding van Tjeerd van der Put ( 5e dan en voormalig Europees kampioen Kata ). Onze deelnemers aan deze stage hebben genoten van deze unieke en leerzame stage en kijken alweer uit naar de volgende.
Een ander deel van team Tanoshii /Conscius Sports trok naar Purmerend voor deelname aan het 21 ste aangepast judotoernooi georganiseerd door Kodokan Purmerend.
Dit unieke toernooi voor aangepast judoka’s werd weer als van ouds gehouden in een sfeervolle judozaal waar de judoka’s allemaal naar eigen kunnen konden judoën.
Ook dit jaar had de organisatie weer alles uit de kast gehaald om het een onvergetelijke dag voor de judoka’s neer te zetten en na een dag van wedstrijden kon Team Tanoshii / Conscius Sports de volgende balans op maken.
Mason van Dijk 1e plaats, Quinten Jansen 3e Plek, Chloe Geux 3e Plaats, Thirza Dorenbos 3e Plaats en Karin van Dijk 3e Plaats.
Karin van Dijk kreeg een extra stimulans prijs omdat ze als 11 jarige in een poule moest uitkomen van meiden van 15 , dus petje af voor haar.
Iedereen proficiat voor het behalen van deze verdiende ere plaatsen op het toernooi in Purmerend.

1 maart 2020

1e Jan van gent Sensei memorial stage Den Bosch

Super trots op team Tanoshii / Conscius Sports voor de grote inzet op de Jan van Gent Sensei stage in Den Bosch.
Ik heb genoten van het plezier en kundigheid van Tjeerd van der Put Sensei ,voor zijn zeer goede en methodische les opbouw voor het aan leren van Barai’s.
Wat een enthousiaste judo leraar ,die zijn les met zoveel vreugde en kunde over wil brengen aan de deelnemers.
Iedereen bedankt voor de geweldige judo ochtend bij sport academie van Gent om de nagedachtenis van Jan van Gent Sensei in ere te houden .

Jeugd Judo toernooi In Borgerhout België.

 

Vandaag maakte 4 judoka’s van Team Tanoshii / Conscius Sports hun opwachting op het jeugd judo toernooi In Borgerhout in België.
In een sfeervolle sporthal in de deelgemeente van Antwerpen moesten onze judoka’s strijden om het ere metaal.
J.C Yoshi-Kwai had weer hun uiterste best gedaan om voor iedere deelnemende judoka’s een leuke poule samen te stellen, zodat iedereen ook lekker een aantal judo partijen kon afdraaien.
Mayson Raaijmakers was als eerste aan de beurt en draaide leuke partijen met goed judo, hij wist 2 van de 4 wedstrijden te winnen en mocht een goede derde plaats mee naar huis nemen.
Marcel Berends had het wat moeilijker maar wist zich toch redelijk staand ete houden en werd een goede 4e van zijn poule.
Karin van Dijk was lekker ontspannen maar fel aan het judoën, maar moest toch wat wedstrijden aan zich voorbij laten gaan en werd een goede derde.
Triveth van Pinxteren was goed op dreef en wits genoeg wedstrijden te winnen en een mooie en verdiende 2e plek mee naar huis te nemen.
Team Tanoshii /Conscius Sports was dik tevreden over dit resultaat zeker omdat 3 van de 4 judoka’s normaal gesproken alleen maar uitkomen op aangepaste judo wedstrijden voor judoka’s met een beperking.
Iedereen proficiat met jullie resultaten van vandaag en natuurlijk de organisatie van J.C Yoshi-Kwai bedankt voor vandaag en tot volgende keer.

De 8e editie van het Judo Klub Tilburg kruiken Toernooi was weer en groot succes !

 

Team Tanoshii / Conscius Sports was dit jaar weer present op het leuke en zeer goed georganiseerde jeugd judo toernooi georganiseerd door Judo Klub Tilburg.
Judo Klub Tilburg heeft zich weer aan hun woord gehouden en voor iedere deelnemer was er een geschikt poules gemaakt, zodat iedereen onder leiding van de goed uitleggende bond scheidsrechters van de Judo Bond Nederland lekker hun partijtjes konden judoën.
Helaas deden er dit keer maar twee judoka’s van team Tanoshii / Conscius Sports mee, zeker heel jammer omdat het best dicht bij huis was dit keer.
Zakaria El Fathi deed het niet slecht, maar een beetje overdonderd door de grote judo zaal, maar wist genoeg wedstrijden goed te doorstaan en mocht een 3e plek mee naar huis nemen.
Karin van Dijk zat in een zware wedstrijd poule, maar wist zich goed staande te houden door hard te knokken en wist aan het eind van de wedstrijd ochtend ook een goede 3e plaats mee naar huis te nemen.
Trainer Walter van Well was super trots op deze twee kanjers die de naam van Team Tanoshii / Conscius Sports weer hoog hebben gehouden door goed judo en sportiviteit.
Proficiat Zakaria en Karin met jullie behaalde en verdiende 3e plekken.

Twinkel Toernooi Judo Bond Zuid Nederland

Team Tanoshii / Conscius Sports was afgelopen zaterdag, 25 januari 2020 weer aanwezig op het Twinkel toernooi georganiseerd door de Judo Bond Nederland.
Dit keer deden er 3 judoka’s mee aan dit unieke judo toernooi voor judoka’s met een beperking.
Mason van Dijk en Quinten Jansen zaten samen in een poule en moesten strijden om de prijzen onderling te verdelen. Mason was dit maal te sterk voor Quinten en mocht een verdiende 2e plek mee naar huis nemen, maar Quinten was niet minder blij met de 3e plek.
Marco van Kaathoven kwam wederom weer uit bij de senioren en had het best moeilijk om zijn draai te vinden in de wedstrijden. Hij begon goed maar zag toch de eerste paar partijen aan zich voorbij ,gaan en werd uiteindelijk een goede 3e in de poule.
Iedereen namens Team Tanoshii / Conscius Sports van harte gefeliciteerd met jullie behaalde plaatsen en op naar het volgende toernooi in Borgerhout in België.
Team Tanoshii / Conscius Sports, Beekgraaf 58 te Nistelrode info : 0412-617333 of tanoshiibudoschool@gmail.com.

Groot Internationaal G- Judo toernooi In Gruit-Meeuwen België !


De oliebollen en vuurwerkpijlen zijn nog niet verdwenen of team Tanoshii / Conscius Sports komt alweer in actie op een judotoernooi In België.
Zondag 5 Januari 2020 trok Team Tanoshii / Conscius Sports naar Gruit-Meeuwen voor deelname aan het 5e internationale G Judo toernooi.
Dit jaar deden er maar liefst 250 deelnemers mee en na een prachtige parade door de sport arena waar de teams werden voor gesteld kon het toernooi beginnen.
Op 4 matten streden de judoka’s uit maar liefst 6 landen ( België, Nederland, Duitsland, Schotland, Engeland en Frankrijk ) om het ere metal.
Op mat 1 moest Karin van Dijk het opnemen tegen sterke tegenstanders, ze deed het zeker niet slecht en mocht een verdiende 2e plek naar huis nemen.
Op Mat 2 streden Marcel Berendse en Mason van Dijk in dezelfde poule om het ere metal, Marcel was een beetje te sterk voor Mason waardoor Marcel een verdiende 2e plaats wist te bereiken en Mason een goede 3e plek.
Chloe Geux kwam voor het eerst op een judo toernooi in actie, zeker heel zenuwachtig maar toch met veel plezier en wist een goede 3e plek mee naar huis te nemen.
Ook Thirza Dorenbos deed voor het eerst mee aan een judo toernooi en ook voor haar was het best spannend, maar met heel veel plezier wist ze zich goed staande te houden en verdiende daarmee een goede 2e plek.
Marco van Kaathoven moest op mat 3 in een hele sterke poule aantreden .
Marco moest flink aan de bak en zag een aantal wedstrijden helaas aan zich voorbij gaan, maar door goed terug knokken wist hij een verdiende 3e plek te bemachtigen.
Trainer Walter van Well is super trots op iedereen die mee gedaan heeft en wil ze dan ook allemaal feliciteren met hun behaalde resultaten.
Wil je eens wat meer weten over het aangepast judo ( G-Judo) neem dan eens contact op met Team Tanoshii / Conscius Sports via : Tanoshiibudoschool@gmail.com of kom een kijken in onze dojo bij Conscius Sports, Beekgraaf 58, 5388 CV in Nistelrode en je kan bellen met 0412-617333.

Fuyiama Judo toernooi te Amsterdam

Op zaterdag 11 mei trok een gemengde groep van Team Tanoshii / Conscius Sports naar Amsterdam om deel te nemen aan het judo toernooi dat georganiseerd werd door judo vereniging Fuyiama.
Het toernooi was zowel gereguleerd als voor aangepast judoka’s geschikt dus dit keer moest toernooi begeleider Erik van Pinxteren coachen flink aan de bak.
Marcel Berendse kwam voor de 2e keer uit voor ons team op het aangepast judo toernooi en wist een goede 23 plek te bemachtigen.
Karin van Dijk kwam uit in een sterke poule bij het aangepast judo, maar dit het weer heel erg goed en mocht deze keer een 2e plek mee naar huis nemen.
Mason van Dijk deed voor de eerste keer mee, helaas waren zijn tegenstanders wat meer ervaren en mocht Mason een goede 3e plek in ontvangst nemen.
Quinten Janssen deed ook voor de 2e keer mee en kwam deze keer verder dan de vorig keer. Hij wist al zijn wedstrijden met winst af te sluiten en werd kampioen van de dag.
Mason Raaijmakers kwam uit op het reguliere judo toernooi en werd de eerste wedstrijd overbluft door zijn tegen stander en verloor deze helaas. Gelukkig herstelde hij zich goed en vocht hij zich naar een hele dik verdiende 2e plek.
Helaas voor Triveth van Pinxteren en Corina Pieters waren er te weinig tegenstanders voorradig op dit judo toernooi en mochten zijn in de verschillende poule met jongere deelnemers mee doen. Beide judoka’s van team Tanoshii / Conscius Sports moesten goed partij geven in deze jongere poules bij het aangepast judo, zodat deze jongens en meisjes ook lekker konden knokken.
De rganisatie was hier super blij mee waardoor de beide judoka’s buiten hun 3e plekken ook nog een sportiviteit prijs mee naar huis kregen.
We zijn super trots op onze deelnemende judoka’s en willen ze dan ook feliciteren met hun deelname en behaalde plaatsen.
Voor meer info over het judo bij Team Tanoshii / Conscius Sports kijk op: www.consciussports.nl of www.budoschooltanoshii.nl

Geslaagd voor eerste graduatie Jiu Jitsu bij team Tanoshii / Conscius Sports

Vandaag was het een spannende dag voor André van Helden.
De 71 jarige Jiujitsuka die vorig jaar is begonnen me deze prachtige sport, deed vandaag examen voor zijn wit/gele band.
Bloednerveus, maar het advies van de examen commissie goed in acht nemend te hebben, deed hij het geweldig en legde een bijna foutloos examen af.
Moeiteloos liet hij zijn worpen, combinaties, bevrijdingen, klemmen, trappen en stoten zien.
Samen met zijn twee sparring partners Stefan Koks en Marco van Kaathoven werd het een prachtige ochtend voor een prachtig mens.
Proficiat namens heel team Tanoshii / Conscius Sports en op naar je volgende graduaties.
Wil je ook eens komen kijken of het Jiu Jitsu iets voor je is dan ben je meer dan welkom om eens met onze groep mee te komen trainen.
Team Tanoshii / Conscius Sports, Beek graaf 58 , 5388 CV te Nistelrode, meer info: www.budoschooltanoshii.nl

Judo toernooi in Oud Vossemeer

 

Afgelopen zondag trok Team Tanoshii / Conscius Sports naar Oud Vossemeer om deel te nemen aan judo toernooi georganiseerd door judo vereniging OVJV onder auspiciën van de CJJF.

Het was wederom weer een goed georganiseerd judo toernooi waar zowel de reguliere als aangepaste judoka’s aan mee konden doen.

Op 3 judo matten streden onze deelnemers voor het ere metaal en weer niet zonder succes.

Als eerste moesten Mason Raaijmakers en Levi samen in dezelfde poule strijden om het ere metaal. Mason was opper machtig in zijn poule en wist met goed en snelle technieken de winst van de dag na zich toe te trekken, dus eerste plaats voor hem.

Voor Levi was het zijn eerste judo toernooi en vond het heerlijk om mee te doen, hij wis genoeg wedstrijden te winnen een om derde plek mee naar huis e nemen.

Zacharias was bloed nerveus op zijn eerste echte judo toernooi maar wist zich goed staande te houden en mocht aan het eind van zijn wedstrijden ook een verdiende derde plek mee naar huis nemen.

Karin van Dijk was weer opper machtig in haar poule en door fel judo en slim schakelen werd ze kampioen van de dag.

Voor Bent Geppert was het allemaal best indrukkwekkend, wat goed te zien was, helaas door alle zenuwen wist hij niet verder te komen dan een 5e plek, volgende keer beter Bent !

Triveth van Pinxteren had het in eerste instantie moeilijk in zijn poule, maar omdat er maar twee tegen standers waren, moesten ze 2 keer tegen elkaar en in de tweede ronde deed hij het een heel stuk beter, goed judo en een goede inzet maakte van hem toch nog de tweede van de dag.

Als laatste moest Marco van Kaathoven zijn wedstrijden draaien, dit deed hij erg goed en moest helaas een wedstrijd verloren zien gaan maar hij werd een hele goede tweede.

Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten op dit leuke judo toernooi.

Vooe meer info van het judo kijk op: www.consciussports.nl of www.budoschooltanoshii.nl .

Ben van der Eng Internationaal judo toernooi in Beverwijk.

Vandaag trok Team Tanoshii / Conscius Sports met 5 judoka’s naar Beverwijk om deel te nemen aan het Internationale Ben van der Eng Judo toernooi voor aangepast Judo.
Het toernooi word ieder jaar georganiseerd ter na gedachtenis van Ben van der Eng, een van de grond leggers van het Special Needs Judo Foundation in Nederland.
Deelnemers uit maar liefst 9 landen deden dit jaar mee : Zweden, Noorwegen,Slovenië, Denemarken, Duitsland,Engeland, België, Zwitserland en Nederland.
De zesjarig Quinten Janssen deed voor het eerst mee aan een aangepast judo toernooi en ondanks het lange wachten wist hij genoeg wedstrijdjes te winnen en werd 3e van de dag.
Triveth van Pinxteren begon het toernooi met een mooie zege, maar helaas waren de andere tegenstanders een beetje te snel voor hem en wisten wat beter te schakelen waardoor hij ook een 3e plek mee naar huis mocht nemen.
Karin van Dijk was weer oppermachtig in haar poule en wist alle wedstrijden met goed judo te winnen, waardoor ze kampioen van de dag werd.
Corina Pieters had een zware poule maar wist door een goede doorzetting vermogen ( elleboog blessure) toch alle wedstrijden naar zich toe te trekken en wederom kampioen van de dag.
Als laatste mocht Marco van Kaathoven zijn opwachting maken en hij wist ondanks de blessure aan de knie, toch zeer goede partijen neer te zetten en werd ook kampioen van de dag in de niveau 2.
Met dank aan alle coaches van Team Tanoshii / Conscius Sports voor hun begeleiding en alle judoka’s van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten, iets om trots op te zijn.
Voor meer info over het aangepast judo kijk op www.budoschooltanoshii.nl op www.consciussports.nl

Team Tanoshii / Conscius Sports weer succes tijdens het 4e Bartjes aangepast judo toernooi in Assen !


Marco van Kaathoven trok vandaag samen met zijn vader als begeleider naar Assen voor deelname aan het 4e Bartjes judo toernooi voor het aangepast judo.
Helaas was trainer Walter verhinderd door de griep waardoor dit maal de vader van Marco het coachen op zijn rekening moest nemen.
Marco kwam uit in een poule met niveau 1 en 2 judoka’s en wederom koest Marco helaas zijn meerdere erkennen aan Dion Sas uit Beverwijk van de Special Judo foundation.
Geen schande om hiervan te verliezen omdat niveau eigenlijk judoka’s zijn die ook op reguliere toernooien kunnen wedstrijd draaien.
Marco won zijn tweede wedstrijd met een mooie worp, waardoor hij zijn 2e wazari kreeg, top resultaat in deze wedstrijd.
De derde moest Marco wederom tegen Dion Sas en helaas liet hij zich verassen en verloor deze ook, omdat zijn oude blessure weer naar boven kwam.
De laatste wedstrijd werd daarom een Ne-waza wedstrijd die Marco wist te winnen met een mooie houdgreep.
Een prachtig resultaat voor deze vijftien jarige judoka, die door zijn gewicht bij de senioren uitkomt. Proficiat Marco met dit goede resultaat en bedank dat je ook dit weekend Team Tanoshii / Conscius Sports weer sportief en winnend hebt vertegenwoordigd.
Wil je ook meer weten of wil je eens mee komen doen bij team Tanoshii / Conscius sports “Judo op maat “, kijk dan eens op : www.budoschooltanoshii.nl of www.consciussports.nl .

'
Judo toernooi in Borgerhout België !
Zondag 24 februari was team Tanoshii / Conscius Sports aanwezig in Borgerhout België voor deelname aan het jeugd judo toernooi georganiseerd door JC Yoshi Kwai.
Team Tanoshii / Conscius Sports had deze keer maar 2 deelnemers voor het toernooi, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
Mayson Raaijmakers was als eerste aan de beurt om voor het eerst mee te doen aan een judo toernooi.
Mayson zat in een poule met 4 andere deelnemers en wist 2 wedstrijden met de volle punten te winnen, waardoor hij een goede 2e plek mee naar huis wist te nemen.
Karin van Dijk mocht als 2e deelnemen aan dit internationale judo toernooi en wist al haar wedstrijden met overmacht te winnen. Karin normaal gesproken uitkomende in het aangepast judo ( G-Judo) deed dit keer mee aan een regulier judo toernooi en dat met grote inzet en overtuiging dat ze het ging maken.
Karin werd met trots 1e en kampioen van de dag in haar gewichtsklasse.
Meester Walter heeft genoten van jullie optreden en van het weerzien met Georges Michel Sensei van de Cjjf Budo
Team Tanoshii / Conscius Sports is bijzonder trots op deze twee kanjers voor deelname aan dit leuke judo toernooi.
'

Twinkel G judo toernooi in Gilze

Ieder jaar probeert de Judo Bond Nederland het Twinkel judo toernooi voor jongens en meisjes met beperking te organiseren, nadat het vorig jaar helaas geen doorgang vond, konden zaterdag maar liefst 160 judoka’s toch in sporthal Achter de Tuintjes in Gilze hun opwachting maken.
Ook Team Tanoshii / Conscius Sports was aanwezig met 4 judoka’s in alle niveau categorieën.
Karin van Dijk die ook tevens een visuele beperking heeft kwam uit in niveau 3 en wist met volle overtuiging en goede inzet de eerste plek mee naar huis te nemen. Karin was echt goed geconcentreerd deze dag en volgde ook zonder aarzeling alle instructies op ijd van haar coach op, waardoor ze geen enkele moeite had met haar tegen standers.
Corina Pieters voor het eerst uitkomende in niveau 3 was ook deze zaterdag net weer een stapje e hoog voor haar tegenstanders en werd ook kampioen van de dag. Helaas voor Corina was he niet helemaal een goede start omdat er ook niveau 4 deelnemers nog in haar poule zaten, maar ze heeft goed gestreden en zeer verdient de eerste plaats gekregen.
De 15 jarige Triveth van Pinxteren uitkomende in niveau 3 wist zonder enig probleem zijn veel oudere en 1e dan houder in de eerste wedstrijd met een vol punt op zijn rug te gooien.
Helaas voor hem gebeurde er op zijn mat een ernstig ongeval waardoor de mat een uur stil lag en de concentratie helemaal weg was bij Triveth, hij vocht nog als een leeuw maar wist niet meer door te dringen in zijn technieken bibliotheek, waardoor hij deze keer een goede tweede plek wist te bemachtigen.
Marco van Kaathoven voor het eerst uitkomende in niveau 2 deed het zeer verdienstelijk.
Hij moest tegen Jurgen van de Heijden ( Niveau 2) en wist de eerste partij te winnen, na achterstand met een vol punt. De tweede wedstrijd tegen Dion Sas ( Niveau 1) werd ook gewonnen met een vol punt binnen 20 seconden met een overname. |De drie judoka’s moesten nog een keer egen elkaar maar door een slechte val van Marco ( Blessure) moest hij deze twee wedstrijden laten gaan, maar werd een zeer goede 2e plaats achter kampioen Dion Sas.
Weer een heel goed resultaat voor Team Tanoshii / Conscius Sports en dan ook alle judoka’s proficiat met jullie behaalde ere plekken.
Wilt u meer weten over judo of judo met een beperking informeer dan bij : Conscius Spors, Beekgraaf 58 te Nistelrode. info@consciussports.nl of www.consciussports.nl

 

Groot internationaal G judo toernooi in Meeuwen Guitrode in België.

Op zondag 6 januari 2019 trok team Tanoshii / Conscius Sports met 4 pupillen naar Meeuwen Guitrode in België voor deelname aan het 4e international G judo toernooi.
Maar liefst 150 judoka’s mee met een beperking streden op 4 judo matten om het fel begeerde edelmetaal.
De judoka’s die dit jaar mee deden waren afkomstig uit België, Duitsland, Nederland, Engeland, Schotland en Zweden.
Trivehth van Pinxteren moest als eerste op de mat en helaas voor hem waren de wedstrijd regels nog niet helemaal duidelijk, waardoor hij zijn eerste wedstrijd snel verloor met een Hefworp.
Deze worpen zijn verboden bij het G judo maar daar had het scheidsrechters gilde geen boodschap aan, evenals de offerworpen die veelvuldig werden gemaakt op de judomatten.
Triveth kon zich deze keer met moeite staande houden en werd derde in zijn poule, wat het meest haalbare was deze dag.
Karin van Dijk onze jongste deelnemers, die ook nog een visuele handicap heeft, mocht als tweede op de mat en wist zich goed staande te houden tegen de jongens waar ze tegen moest strijden. Ook voor Karin een goede derde plek !
Corina Pieters zat helaas deze keer in een kleine poule en wist haar wedstrijden probleemloos te winnen en mocht zich kampioen van de dag noemen, wat resulteerde in het stijgen naar niveau 3.
Marco van Kaathoven was als laatste aan de beurt en moest flink aan de bak om de eerste plaats mee naar huis te nemen.
Wederom moest hij tegen zijn directe concurrent en hij was vanaf het begin scherp en goed te coachen, waardoor hij zijn Belgische tegenstander geen enkele ruimte gaf en de wedstrijd met de volle punten naar zich toe trok.
Marco wist zijn andere wedstrijden ook te winnen en werd eveneens kampioen van de dag.
Trainer walter van Well van team Tanoshii / Conscius Sports is super trots op de prestaties van zijn pupillen.
Wil je ook eens kennis maken met het aangepast judo, vraag dan om informatie bij Team Tanoshii / Conscius Sports, Beekgraaf 58, 5388 CV in Niselrode. info@consciussports.nl of www.consciussports.nl .

 

Goed resultaat voor team tanoshii / Conscius Sports op het 1e Aangepast Judo toernooi van het nieuwe judo seizoen !

Vandaag was het na een paar maanden vakantie te hebben gehouden op het wedstrijd seizoen, weer tijd om het zeizoen weer op te pakken.
Bushi uit Arnhem organiseerde naast haar reguliere toernooi dit jaar voor het eerst een G judo toernooi.
De inschrijvingen waren boven verwachting toch moest de organisatie de verschillende niveaus bij elkaar zetten om de judoka's de gelegenheid te geven voldoende wedstrijden te draaien.
Dit betekende voor verschillende van onze judoka's dat ze met hun niveau maar liefst in 2 niveau hoger uit kwamen.
De traingen in de grote vakantie hebben gelukkig zin gehad want alle 4 de judoka's deden het onder begeleiding van Erik van Pinxteren zeer goed.
Carin van Dijk kwam uit in een poule waarbij ze afwisselend tachi waza ( staande) en ne waza ( grond) wedstrijden moest draaien. Carin wist genoeg wedstrijden goed te winnen en mocht een 2e plek in ontvangst nemen.
Triveth van Pinxteren deed er een schepje boven en mocht zich kampioen van de dag noemen in zijn niveau klasse.
Corina Pieters had het wat zwaarder want ze kwam uit tegen judoka's uit hogere niveau, maar steeg boven haar zelf uit en won al haar wedstrijden en werd ook kampioen van de dag.
Marco van Kaathoven en niveau 3 judoka's moest uit komen tegen niveau 1 en 2 en had het wat zwaarder. Hij wist zich goed staande te houden maar moest zijn eerste 2 wedstrijden verloren zien gaan. De laatste wedstrijd won Marco op karakter en wist een goede 3e plek te bemachtigen.
Team Tanoshii / Conscius Sports is super trots op haar judoka's en bij deze allemaal gefeliciteerd !

Workshops voor stichting Stavast

Twee dagen workshop geven aan een enthousiaste groep die samen al twee weken op kamp zijn onder leiding van stichting Stavast.
Gisteren stond een workshop kickboksen op het menu en vandaag een workshop in onze fitness ruimte.
Heerlijk om met deze groep jongens en meisjes aan het werk te mogen, wat een enthousiasme, dankbaarheid en plezier straalt deze jeugd uit !

Bedank dat jullie dit jaar ons hebben gekozen om iets voor jullie te kunnen betekenen.

Stichting Stavast organiseert logeerweekenden en vakanties voor kinderen en (jong)volwassenen met bijvoorbeeld adhd, autisme of een verstandelijke beperking.

Stavast is persoonlijk en kleinschalig. Stavast wil je helpen om onafhankelijk en zelfredzaam te worden en je handvatten aanreiken zodat je jouw talenten optimaal kunt benutten. Bij Stavast doe je succeservaringen op, ga je op avontuur en heb je sociale contacten.

Wij vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt en je bij ons veilig en op je gemak voelt. Dit gebeurt vanuit een goede vertrouwensrelatie, voorspelbaarheid, structuur en een positieve sfeer. Hierdoor krijgt iedereen een kans zichzelf te zijn en zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo te ontwikkelen.

Voor meer info: www.stavast.nu

Wilt u ook graag een workshop verzorgt hebben door een van onze professionele begeleiding en wilt u meer info, mail dan naar : teambuilding.cs@gmail.com of informeer bij ons sportcentrum in Nistelrode.
Conscius Sports, Beekgraaf 59 te Nistelrode 0412-617333

 

 

 

Team Tanoshi /Conscius Sports met vier judoka’s naar Special Olympics

NISTELRODE - Al maanden keken de G-judoka’s van Team Tanoshi/Conscius Sports ernaar uit: de Special Olympics  die van 8 tot en met 10 juni in Doetinchem plaatsvonden. Als voorbereiding trainden ze drie tot vier keer per week en op diverse toernooien dit voorjaar maakten ze indruk met podiumplaatsen.

Blikvanger is de vijftienjarige boomlange Marco van Kaathoven die uitkomt in de + 100 kilo. Door zijn jonge leeftijd en gewicht komt Marco meestal uit bij de senioren waar hij goed standhoudt. Ook tijdens de Special Olympics moest Marco weer strijden tegen veel oudere tegenstanders en wist vijf van zijn zes wedstrijden te winnen. Helaas had zijn tegenstander een betere puntentelling waardoor Marco een knappe tweede plek wist te bemachtigen.

 

Leeftijdgenoot Triveth van Pinxteren is met een groen-blauwe band de hoogst gegradeerde jeugdjudoka van het team. Hij heeft al eens eerder aan de Special Olympics meegedaan, waar hij de laatste plaats behaalde. Triveth heeft door zijn intensieve training  het afgelopen jaar nu een zeer nette en verdiende tweede plaats in de wacht gesleept.

Corinna Pieters (15) is in de aanloop naar een wedstrijd altijd erg zenuwachtig maar gelukkig weet ze zich op tijd te herpakken in de wedstrijden. Corinna moet evenals haar ploeggenoot Marco meestal tegen veel oudere judoka’s uitkomen, waar ze zich goed standhoudt. Corinna , die uitkwam op niveau 4 wist genoeg wedstrijden te winnen om Special Olympics kampioen te worden in haar gewichtsklasse. Proficiat!

De jongste deelneme was Karin van Dijk. Ze is negen jaar en zit al sinds haar derde jaar op judo. 
“Ik heb pas één toernooi meegedaan”, daar werd ik vijfde,” zegt ze. Omdat Karin ook een visuele handicap heeft waren haar wedstrijden enigszins aangepast. Karin moest tegen zwaardere en oudere deelnemers maar wist zich goed staande te houden en een prachtige zilveren medaille mee naar huis te nemen. 

Bijzonder aan de Special Olympics is dat er, net als op de Olympische Spelen, meerdere sporten samenkomen. “Vrijdag is de openingsceremonie”, vertelde sensei Walter van Well van Team Tanoshii/ Conscius Sports. “Zaterdag zijn er workshops en worden de deelnemers ingedeeld en zondag zijn de wedstrijden. Een lang weekend voor deze doelgroep maar zowel wel op de mat als daarbuiten hebben onze toppers het heel goed gedaan en er intens van genoten. Ik ben zo trots als een pauw, vier deelnemers en vier keer ere metaal, wat een prestatie voor deze kanjers! Proficiat voor alle winnaars met de behaalde ereplaatsen."

Team leden aangepast judo hard gewerkt op de Pinksterfeesten in Nistelrode.

Op zondag 20 en maandag 21 mei hebben onze judoka's van he aangepast judo zich goed ingezet voor onze club tijdens de Pinksterfeesten in Nistelrode.

Druk me flyers rondlopend onder toch wel warme weersomstandigheden, maar zonder klagen waren ze een grote hulp voor de organisatie van Team Tanoshii / Conscius Sports.

Dank je wel zonder jullie as het nooit gelukt !

 

 

Team Tanoshii / Conscius Sports trainen samen met Sportacademie van Gent in Den Bosch !


Afgelopen zaterdag was onze trainer Walter van Wel uitgenodigd om in Den Bosch te gaan trainen bij Sportacademie van Gent, waar onze trainer vanaf zijn 5e jaar heeft getraind.
Ondanks het paasweekend was er een flinke groep op komen dagen en onder leiding van Sensei Frans van Gent werd er hard gewerkt met elkaar.Ook tijdens deze training stond het respect, ontwikkeling en plezier weer centraal.
Onze judoka's hebben er van genoten en wilde meteen weer een datum afspreken om samen met elkaar te trainen.
Sensei Frans heel erg bedankt voor je gastvrijheid en de leerzame les.

Kijk voor de foto's bij ons Fotoalbum !

 

Nieuwsbericht uit de MooiBernhezer van 28 maart 2018

**************************************************************************************************

 

19e  Aangepast Judo toernooi in Purmerend      25 maart 2018

Afgelopen zondag trok de Team Tanoshii / Conscius Sports met twee Judoka’s naar Purmerend voor deelname aan het 19e aangepast Judo toernooi, georganiseerd door JC Kadijkeroog en SV Kodokan.

Trainer Walter van Well, sinds een paar jaar hoofdtrainer van het aangepast judo bij Budoschool Tanoshii / Conscius Sports, trok als voor bereiding op de Special Olympics in Doetichem,  met Triveth van Pinxteren ( 14, jaar uit Nistelrode) en Marco van Kaathoven ( 14 jaar uit Oss) naar dit sfeervolle, sportieve en goed georganiseerde judo toernooi in Purmerend.

Het toernooi was uitsluitend voor deelnemers in de niveaus 3, 4 en 5.

Onze judoka’s kwamen uit in niveau 3 en waren verdeeld over 2 leeftijd en gewicht categorieën.

Triveth van Pinxteren kwam uit in de poule -15 tot 60 kilogram en Marco van Kaathoven kwam uit in de poule -15 boven 100kilo.

Marco mocht als eerste aan de bak en wist zijn eerste twee wedstrijden met snelle Ippons te winnen, waarna Triveth helaas zijn eerste wedstrijd verloren zag gaan, maar zijn tweede wedstrijd won met een Ippon.

Na de pauze waarin we mochten genieten van een mooie Aikido demonstratie, wist Marco maar liefst 5 wedstrijden met de volle winst af te sluiten.

Triveth had het wat zwaarder en wist zijn eerste wedstrijd na de pauze wederom niet te winnen, maar de 2 wedstrijden erna met een Wazari en een Ippon.

Na het eind van de dag mocht Marco van Kaathoven van de organisatie de eerste plaats in ontvangst nemen en Triveth van Pinxteren de 3e prijs.

Namens iedereen bij Budoschool Tanoshii / Conscius Sports proficiat met jullie 1e en 3e plaats.

Op naar het aangepast judo toernooi op 23 April in Beverwijk tijdens de Special Needs  World Judo Games georganiseerd door Special Needs Judo Foundation.

 

 

JUDO !

Judo is een mooie sport voor jong en oud, waarbij de nadruk ligt op respect voor elkaar hebben, samen bezig zijn, conditie versterkend, van elkaar leren en nog veel meer.
Niet voor iedereen is de normale judo les geschikt om aan deel te nemen, daarom heeft Team Tanoshii het "Judo op Maat" geïntroduceerd.
Hierbij kunnen de deelnemers op hun eigen manier en tijd, zich ontwikkelen, zowel hun lichamelijke conditie als hun sociale vaardigheden.
Er is zelfs voor een kleine groep een wedstrijd team opgezet die zowel in Nederland als in België en Duitsland te toernooien bezoekt.
De Judo lessen bij team Tanoshii worden begeleid door ervaren Judo leraren die ook in het special onderwijs werkzaam zijn.
Wil je meer info over deze lessen die gegeven worden bij Conscius Sports, Beekgraaf 58 te Nistelrode, mail ons dan even, we staan u graag ter woord voor uitleg of advies omtrent het aangepast judo.

Team Tanoshii / Conscius sports